×

9 consells per fer esport a l'estiu

Temps de lectura 2 min.
9 consells per fer esport a l'estiu

11 Agost 2020

La pràctica de l'esport, sempre adaptat a les teves capacitats i circumstàncies, t'ajuda a portar un estil de vida no sedentari i saludable. A l'estiu, és probable que et vingui de gust practicar-lo a l'aire lliure, aprofitant les hores de llum i temperatures més càlides. I, de fet, l'ambient de vacances no ha de ser una excusa perquè interrompis la teva rutina esportiva habitual.

Així i tot, a l'estiu és convenient prendre unes senzilles mesures preventives perquè factors com la calor o la humitat no t'impedeixin gaudir de l'esport. T’expliquem algunes claus perquè aquest estiu puguis fer-ho!

1. Evita les hores de més calor. Massa confiança en les bones temperatures pot comportar situacions com patir un cop de calor. Per això, procura no fer esport en les hores centrals del dia, entre les 12.00 h. i les 16.00 h., i deixa't portar per la motivació de l'entrenament a primera hora del matí o a última de la tarda. Si no pots trobar un altre moment per fer esport, el millor és que ho facis a l'interior, en un espai amb una temperatura adequada.

2. Hidrata't (i si fas esport, encara més). L'ideal és no arribar a tenir la sensació de set, perquè això vol dir que ja has entrat en un estat de deshidratació. L'objectiu que has de perseguir és mantenir uns nivells de líquids adequats a l'organisme perquè el seu funcionament sigui l'adequat. Practiquis l'esport que practiquis, ja sigui de manera individual o en grup, recorda tenir sempre aigua a mà per anar reposant el líquid que el teu cos perd a través de la sudoració.

3. Utilitza roba adequada. És recomanable utilitzar roba lleugera i que afavoreixi la transpiració. El cotó és un bon teixit que permetrà que la teva pell transpiri. D'altra banda, la roba folgada t'aportarà comoditat. El calçat esportiu ha de ser còmode i permetre la transpiració, fes servir mitjons de cotó.

4. Protegeix-te del sol. Fer exercici en els moments del dia en què el sol és menys intens no assegura a la teva pell una protecció total dels raigs ultraviolats. És per això que, si practiques esport de dia, t'has de fotoprotegir. Hi ha filtres solars específics per fer esport que resisteixen a la suor i l'aigua. Pregunta al teu farmacèutic quin és el que millor s'adapta al teu cas.

5. Incorpora les ulleres de sol a la teva indumentària. Protegiran els teus ulls de les radiacions solars. La teva salut ocular ho agrairà.

6. Prepara el teu cos abans d'exercitar-te i després. No oblidis escalfar abans de començar la pràctica, ni estirar un cop hagis finalitzat.

7. Modula la intensitat. Si realitzes esport en un dia de molta calor, procura reduir la intensitat d'aquesta activitat respecte la que aplicaries normalment.

8. Espera que el teu estómac realitzi la digestió. Cal que el teu cos completi la digestió dels aliments sense sobreesforços. Fer exercici intens poc després d'haver menjat pot suposar pesadesa o inflor, entre d’altres.

9. No subestimis la recuperació. Reposa forces amb una dieta adaptada i equilibrada, dorm i descansa seguint una rutina de son adequada perquè el cos pugui restablir-se pel seu compte de manera natural.

Deporte en verano

Segueix aquests consells per practicar el teu esport favorit i aprofita els avantatges que l'estiu aporta a la pràctica esportiva:

  • Més temps lliure, la qual cosa suposa més temps per gaudir de l'esport.
  • Major possibilitat de fer esport a l'aire lliure, gràcies al bon temps. Pel que tens més possibilitats de localitzacions per triar on practicar esport.
  • Esports que acompanyen l'estiu: vòlei platja, surf, piragüisme, pàdel surf ...

Ara ja no tens excusa per no mantenir-te en forma, també en vacances!

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Categories
Preu