×

Com prevenir i controlar la hipertensió?

Temps de lectura 1 min.
Com prevenir i controlar la hipertensió?

29 Novembre 2021

La hipertensió és un augment persistent de la pressió arterial per sobre dels valors: 140/90 mmHg. És una de les patologies més prevalents al món actual i afecta al voltant del 25% de la població adulta als països desenvolupats.

Juntament amb el colesterol elevat i el tabaquisme, és un dels factors de risc cardiovascular més importants que poden provocar malalties del cor i episodis cerebrals.

Alguns dels factors que fan augmentar el risc d'hipertensió són:

 • Antecedents familiars
 • Obesitat
 • Consum elevat de sal
 • Alcohol i tabac
 • Manca d'exercici
 • Estrès

Però està a les teves mans mantenir la pressió arterial sota control, mitjançant un estil de vida saludable i un seguiment dels indicadors. T'expliquem com.

¿Cómo prevenir y controlar la hipertensión?

COM PREVENIR I CONTROLAR LA HIPERTENSIÓ?

 1. Evita el sobrepès. Controlar el pes t'ajuda a controlar la pressió arterial. A més, has de parar una atenció especial al diàmetre de la cintura, ja que un pes excessiu acumulat en aquesta part del cos pot incrementar el teu risc de patir pressió arterial alta (no més de 102 cm en homes, i 89 cm en dones).
 2. Realitza exercici regularment i adaptat a les teves capacitats. Mantingues un estil de vida actiu i evita el sedentarisme. Per ser eficaç, sigues constant! L'esport continuat et pot ajudar a evitar que la teva pressió arterial alta es converteixi en hipertensió, i en cas d'hipertensió a tenir-la més controlada. Caminar o anar amb bicicleta poden ser bones opcions.
 3. Segueix una dieta saludable i redueix el consum de sal. Prioritza als teus plats verdures i fruites fresques de temporada i redueix els greixos animals de les carns vermelles i els olis vegetals saturats. A més, mantingues a ratlla la sal: escull opcions de productes baixos en sal, modera la sal incorporada als teus plats i minimitza el consum de productes processats.
 4. Evita hàbits no saludables. No fumis i disminueix el consum d'alcohol, reduiràs el risc de patir alguna malaltia cardíaca, entre d'altres. La teva salut en general hi sortirà guanyant!
 5. Segueix un control de la pressió arterial. La hipertensió és un dels principals factors de risc de mortalitat, però moltes vegades un seguiment i tractament pot reduir aquest risc. Pregunta a la teva farmàcia!

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Categories
Preu